3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları 66-68-69-70-71-72-73 Sayfa Cevapları

okulsoru

3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları Palyaço Metni Cevapları
3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları 66-68-69-70-71-72-73 Sayfa Cevapları
Palyaço metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 66-68-69-70-71-72-73 (Çocuk Dünyası Teması)

Palyaço Metni Cevapları
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 66

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

 
1. Palyaço kimdir?
Cevap: Renkli ve komik kıyafetler giyip yüzünü komik bir şekilde boyayarak, çeşitli hareketlerle insanları güldürmeye ve eğlendirmeye çalışan kişilere palyaço denir.
 
2. Daha önce palyaço gösterisi izlediniz mi? Neler gördünüz?
Cevap: (örnek) Eve izledim. Okulumuza gösteri için gelmişti. Sihirbazlık gösterileri yapmaya çalışıyor ama beceremiyordu. Hareketlerine çok gülmüştük.
 
3. Palyaço, insanları güldürmek için neler yapar?
Cevap: Garip kıyafetler giyer. Düşer, ıslanır, şaşırır, burnuyla oynar, elindeki eşyaları düşürür, bir insanın giremeyeceği yerlere girmeye çalışır, taklit yapar…
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 68

 

1. ETKİNLİK

 
Palyaço kelimesi sana neler çağrıştırıyor? Haydi, kutuların içine yaz.
Cevap:
  • kırmızı burun
  • büyük ayakkabılar
  • renkli kıyafetler
  • eğlence

 

2. ETKİNLİK

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.
Cevap:
[1] yama [2] yürek [3] ışımak
[3] Işıklanmak, aydınlanmak, ışık saçmak
[2] Kalp
[1] Delik ve yırtığı uygun bir parça ile onarma, kapatma
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 69

 

3. ETKİNLİK

Eş sesli kelimeleri iki farklı anlamıyla cümlede kullanalım.
Cevap:
yüz  Türkçe sınavından yüz aldım.

Sen havuzda yüz, ben denizde yüzeceğim.
gül Anneler gününde anneme gül adlım.

Bebek yüzüme güldü.

 

4. ETKİNLİK

 
Aşağıdaki dizelerde “kalp”, “arkadaş”, “al”, “küçük” kelimelerinin eş anlamlılarını bulup altını çizelim.
Cevap:
♦ Sevgi dolu yüreğim.
♦ Haydi gelin dostlar
♦ Kırmızı takma burnum
♦ Minik yürekleriniz

 

5. ETKİNLİK

 
Palyaço resminde oklarla gösterilen bölümlerin şiirin hangi dizelerini gösterdiğini yazalım.
Cevap:

Palyaço Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları - Dizeler

 
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 70

6. ETKİNLİK

Haydi, şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.
Cevap:
Şiirin Konusu

Palyaço
Şiirin Ana Duygusu

Mutluluk

 

7. ETKİNLİK

 
Aşağıdaki noktalı yerleri okuduğumuz şiire göre tamamlayalım.
Cevap:
Şiirin adı: Palyaço
Şiirin şairi: Tekin ÖZERTEM
Şiirin en beğendiğim bölümü(örnek) Şiirin son dörtlüğünü beğendim.
 
Palyaço gördüğünüzde neler hissediyorsunuz? Palyaçoları komik buluyor musunuz? Neden?
Cevap:
(örnek) Palyaçoları gördüğümde içimden gülmek geliyor. Sevinç hissediyorum. Palyaçoları komik buluyorum. Şaşkın halleri, giydikleri kıyafetler, bize iyi davranmaları ve eğlendirmeleri hoşuma gidiyor.
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 71

 

8. ETKİNLİK

 
Aşağıdaki palyaçoların benzerlik ve farklılıklarını yazalım.
Cevap:
Benzerlikleri:
  • kırmızı burunları
  • büyük ayakkabıları
Farklılıkları
  • şapkaları
  • kıyafetleri

 

9. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimeleri kullanarak anlamlı ve kurallı cümleler oluşturalım.
güldürdü – palyaçonun – hepimizi – hareketleri – çok
Cevap: Palyaçonun hareketleri hepimizi güldürdü.
tiyatroya – akşam – birlikte – annemle – gittik – dün
Cevap: Dün akşam annemle birlikte tiyatroya gittik.
vardı – palyaçolar – caddedeki – açılışından – marketin
Cevap: Caddedeki marketin açılışında palyaçolar vardı.
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 72

 

10. ETKİNLİK

 
Arkadaşlar, biz de palyaço konulu bir şiir yazalım. Ne dersiniz? Yazdığımız şiir ile ilgili bir resim yapalım. Dizelerin ilk harflerini büyük yazmayı unutmayalım.
Cevap:
(örnek)
İYİ Kİ VARSIN PALYAÇO
Hem güldürür hem eğlendirir.
Palyaço bizi hep sevindirir.
Kırmızı burnu çok komiktir.
İyi ki varsın palyaço.
Renkli renkli elbiseleri.
Kocamandır gözleri.
Uslu durmaz hiç elleri.
İyi ki varsın palyaço.
Seninle güleriz hep biz.
Mutsuz olmak gereksiz.
Neşe kaynağımızdır o.
İyi ki varsın palyaço.
 
Palyaço Metni Cevapları Sayfa 73
 

11. ETKİNLİK

 
Aşağıdaki atasözlerini satır çizgilerine özenli bir şekilde yazalım. Sonra da sayfamızın kenarlarını süsleyelim.
Acıkan, doymam; susayan, kanmam sanır.
Sakla samanı, gelir zamanı.
Damlaya damlaya göl olur.
Hazıra dağlar dayanmaz.
Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

 

GELECEK DERSE HAZIRLIK

 
Sınıfta sunmak üzere müzelerle ilgili bir araştırma yapalım. Kitap, ansiklopedi, genel ağ ve dergi gibi kaynaklardan yararlanabiliriz.
Cevap:
MÜZELER
Müze, sanat ve bilim eserlerinin saklandığı, insanlara gösterilmek için sergilendiği yer ya da yapılara denir. İnsanlar müzeleri ziyaret ederek bu eserleri görebilir, inceleyebilirler.
Müzeler değerli eserleri saklamak ve halka gösterme amacı taşır. Böylece geçmişimizi tanımamızı sağlayıp geleceğimizi aydınlatırlar. Eserler hakkında verdikleri bilgilerle ziyaretçilerin bilgilenmesini sağlarlar.
Müzelerin görevi bulunan eserleri toplamak, bunları belgelemek, insanların görmesi için sergilemek, bu eserleri korumak, bakımlarını yapmak, eserlerle ilgili araştırmalar yapmaktır.
Müzelerin sergiledikleri koleksiyona göre türleri vardır. Bunlar:
  • Arkeoloji müzeleri
  • Sanat müzeleri
  • Tarih müzeleri
  • Etnografya müzeleri
  • Doğa Tarihi ve Jeoloji Müzeleri
  • Bilim Müzeleri
  • Endüstri Müzeleri
Müzeler ortak mirasımızın daha iyi anlaşılmasını sağlarlar. Gelecek nesillerin geçmişlerini anlamalarına ve onlardan öncekilerin başarılarını fark etmelerine yardımcı olurlar.
 
Ders ve çalışma kitaplarının cevaplarını sitemizde bulabileceksiniz. Bu yıl da ödevlerinizde size yardımcı olacağız.  Sitemizde yayınlanan ders ve çalışma kitaplarının cevapları kesin doğruluk teşkil etmemektedir. Paylaşılan sayfalar, kendi cevaplarınız    ile karşılaştırmanız için yayınlanmaktadır. Bu sebeple bu yayınlar ile ancak kendi cevaplarınızın doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Next Post

3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları 74-78-79-80-81 Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları Bir Sınıf Müzesi Kuralım Metni Cevapları 3. Sınıf Türkçe Etkin Sonuç Yayınları 74-78-79-80-81 Sayfa Cevapları Bir Sınıf Müzesi Kuralım metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 74-78-79-80-81 (Çocuk Dünyası Teması)   Bir Sınıf Müzesi Kuralım Metni Cevapları Bir Sınıf Müzesi Kuralım Metni Cevapları Sayfa 74   […]